- érett sárgabarack
- cukor
- tartósító
- csavaros tetejű üvegek
Az érett barackokat leforrázzuk, héjukból kinyomjuk, magját kiszedjük. 1 kg gyümölcshöz 50-60 dkg cukrot adunk. Legalább 12 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután felfőzzük, majd amikor a habját kissé elfőtte, rádobjuk a tartósítót, kisebb merőkanállal a hígabb levét előmelegített üvegekbe töltjük (ez lesz a szörp). Száraz dunsztba tesszük. A dzsemek valót sem kell tovább főzni, forrón üvegekbe töltjük, ezt is szárazon gőzöljük.
A szárazgőzölést hűtőtáskában, az üvegeket újságpapírba csomagolva, és oldalukra döntve helyezem egymás mellé. Egy hagyományos műanyag hűtőtáskában kb. 10 db üveg fér el.
Éva mama receptje.