A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 csapott evőkanál cukor
- 5 dkg friss élesztő
- 3 dl tej
- 2 evőkanál vaj
A töltelékhez:
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 3 evőkanál vaj
- 2 tojás
- só ízlés szerint
A tetejére:
- 1 evőkanál szezámmag
A élesztőt egy kiskanál cukorral, kevés langyos tejjel meleg helyen duplájára kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, 2 vajat, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A töltelékhez valókat, a kétfajta sajtot, a lágy vajat, a tojásokat és kevés sót alaposan összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük, és csíkokat vágunk belőle. Olajozott-lisztezett tepsibe fektetjük, megszórjuk szezámmaggal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.