- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kiskanál só
- 1 tojás
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tejben feloldva
- 1 evőkanál cukor
A töltelékhez:
- 15 dkg reszelt sajt
A megkenéshez:
- 1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. Utána kinyújtjuk, a reszelt sajttal megszórjuk – egy keveset hagyunk a tetejére is – , és feltekerjük, mint a bejglit. Sodrófával kicsit szétlapítjuk. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magokkal, és derelyevágóval feldaraboljuk. Kockákra vagy csíkokra szeleteljük. Persze lehet pogácsákat is szaggatni belőle, csak akkor sok leesik és nem szerencsés dolog ezt a fajta tésztát újból összegyúrni. Előmelegített sütőben sütjük.
Légrádiné Czeglédi Erzsébet receptje.