- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
A krémhez:
- 30 dkg reszelt sajt
- 4 tojássárga
- 4 dkg liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg
- só
A mélyhűtött leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egész tojással lekenjük, 1 centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként darabolt főzőkanál nyelére tekerjük. (Egy főzőkanál nyélből 2 db 10-12 cm-es darab jön ki). 20 percet pihentetjük, és forró sütőben kisütjük. A sajtkrémhez 30 dkg reszelt sajtot 4 tojássárgájával, 4 dkg liszttel és 2 dl tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, 10 dkg margarinnal habosra kikeverjük, ízlés szerint sóval ízesítjük. A tésztát forrón lehúzzuk a nyélről, egyforma darabokra vágjuk, és nyomózsákkal a krémet beletöltjük a tésztákba úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba mártjuk. A sajtkrémbe lehet egy kis füstölt sajtot is tenni!
Bné receptje.