A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 17 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 1/2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 4 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 tojás
- 10 dkg durvára reszelt trappista sajt
A tetejére:
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojásfehérje
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, és az összes többi hozzávalóval – a sajt kivételével – jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra, kétszer hajtogatjuk. A kinyújtott tésztát a fele durvára reszelt sajttal megszórjuk, a második hajtogatásnál pedig a másik felével. A hajtogatást 20 percenként végezzük, konyharuhával letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tésztát 2 cm vastagságúra sodorjuk, tojásfehérjével lekenjük, és az 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk. Kiszaggatjuk, fél órát a tepsiben még pihentetjük, végül 180-200°C-on megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!