- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 1 dl étolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 2 dl langyos tej
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük.
Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük. A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk. Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval. A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába. Minden egyes darabbal így járunk el. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk tetszés szerinti magvakkal, de anélkül is nagyon finom. Ha megkelt 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!