Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 1 dl étolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 2 dl langyos tej
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk majd duplájára kelesztjük. A vajat kihabosítjuk és belekeverjük a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk. A muffinformát (12 részes) vékonyan kikenjük olajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk. Ezeket egyesével kinyújtjuk körülbelül 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval. A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába. Minden egyes darabbal így járunk el.Tetejüket megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Ha megkelt, 180 °C-os, előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!