- 1 kg liszt
- 30 dkg zsír vagy margarin
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 7 lapos mokkáskanál só
- 2 csomag élesztő (10 dkg) – amit cukrozott langyos tejbe áztatunk
- reszelt sajt a megszóráshoz
Az összes hozzávalót összegyúrjuk annyi langyos tejjel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Azonnal kinyújtjuk, egy éles késsel megvagdossuk a tetejét, majd kiszaggatjuk a pogácsákat. Tepsibe rakjuk, de nem túl szorosan. Minden pogácsa tetejére kis halmokban reszelt sajtot teszünk. Nem kell megkenni tojással! Kb. 40-45 percig pihentetjük, majd jó melegre előmelegített sütőbe tesszük, és sütjük. Figyelni kell, mert hamar megsül!
Ez egy nagy adag, de a felét is el lehet készíteni.
Kőszegi Istvánné receptje.