A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- kevés cukor
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 15 dkg margarin
- 15 dkg juhtúró
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
A tetejére:
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajtot és a sót, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Kicsit lágy lesz, de úgy a jó. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepesen meleg sütőben (170-180°C) szép pirosra sütjük.