A tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 1/2 dl tej
- cukor
- 50 dkg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 10 dkg reszelt sajt
- 25 dkg margarin
- 2 dl natúr joghurt
- 1 tojás
A tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük 1 csapott evőkanál sóval és 10 dkg reszelt sajttal (ami lehet füstölt is), majd ezt a keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Fészket készítünk a közepébe, amibe beleöntjük a joghurtot, a felfuttatott élesztőt és 1 tojást. Összegyúrjuk, visszatesszük a tálba, és egy éjszakára – vagy pár órára – hűtőben pihenni hagyjuk. Másnap fél cm vastagra kinyújtjuk, összehajtjuk, megint kinyújtjuk, késsel megcsíkozzuk, 1 tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk és sütjük.
Kósáné Tinkó Mária receptje.