Tészta:
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg finomliszt
- 6 dl tej
- 2,5 dl étolaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál só
- 2 csomag (10 dkg) friss élesztő
Töltelék:
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 5-8 dkg reszelt sajt
Legelőször a töltelékhez szükséges margarint 96 részre vágjuk, amit hűtőbe teszünk, míg a tésztát elkészítjük.
Az élesztőket meleg cukros tejben megfuttatjuk. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és hozzáadjuk az olajat, majd az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk, de nem hagyjuk kelni!!!
6 darab cipót formálunk, egyesével kinyújtjuk őket 30-35 cm nagyságúakra. Minden egyes kört 16 cikkre vágunk, majd egy- egy cikk szélesebb végére egy kis darab margarint teszünk és kifli módjára feltekerjük. A kifliket olajozott tepsibe sorakoztatjuk, tojással megkenjünk és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. (Ez nálam a szokásos 45 perc, gáztepsiben, közepes lángon.)
Most dupla tésztát készítettem és az egyik adagot virslivel tekertem fel. Így is nagyon finom lett!
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!