Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír (én felesen margarinnal készítettem)
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
Krém:
- 10 dkg margarin
- 4 kocka Medve sajt
- 1-2 evőkanál tejföl
- pici só
Tetejére:
- 12 dkg reszelt sajt
A lisztet a zsírral, élesztővel, tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Az élesztőt csak belemorzsoljuk, nem futtatjuk fel tejben, mint másfajta pogácsáknál, kalácsoknál. Ha így jársz el vele, akkor nem dől el! Kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben kb. 20 percig pihentetjük, majd világos színűre kisütjük. A krémhez a margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 1-2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, majd ezzel a krémmel megtöltjük a pogácsákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!