Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 2 dl natúr joghurt vagy kefir
- kb. 0,5 dl víz
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- pici só
- 1 petty Piros Arany
- pici őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma reszelve (utóbbiak elmaradhatnak)
A langyos joghurtot, a vizet és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk benne. Egy tálba szitáljuk a lisztet, közepébe tesszük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd jól kidagasztjuk. (Ha esetleg lágyabb lenne a tészta, ami nem valószínű, akkor tegyünk hozzá még egy kis lisztet. Ez a liszt sikértartalmától függ.) Kétszeresére kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kisodorjuk, a tölteléket rákenjük. Felcsavarjuk, mint a bejglit. 4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd kivajazott muffinformába helyezzük. Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!