- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 1 tojás habosra verve
- 1/2 csomag zabpehely (megdarálva)
- 25 dkg liszt
- barnaliszt – amennyit még felvesz
- 1 csomag sütőpor
- kevés méz
- magok: ánizs, lenmag, dió, szezámmag, édeskömény, tökmag, mogyoró, köles, napraforgómag
A tésztát egy órára mélyhűtőbe tesszük, utána kinyújtjuk, lapocskákra vágjuk, belevéssük a rúnajeleket. Kb. 4-es fokozaton, 10-20 perc alatt sül ki egy adag. Ebből a mennyiségből pontosan két készlet jön ki. (Bár menet közben sokat megettem a nyers tésztából…)
Napfordulós ünnepeken lehet vele jósolni: húzni egy jelet, aztán persze jól megenni. 🙂 Természetesen kerekre is szaggatható.
(c) Vida Andi receptje.