A lapokhoz:
- 6 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- kevés tejföl (kb. 2 kiskanál)
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál rétesliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A csokimázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kettéosztjuk, és kb. fél cm vékony lapokat sütünk belőle.
Süssünk egy piskótát is, ugyanabban a tepsiben.
Közben a krémhez a tejet a rétesliszttel megfőzzük, kihűtjük. A porcukrot a vajjal könnyű habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.
Az egyik tésztát megkenjük a krém felével, rátesszük a piskótalapot, megint krém, majd erre a második tészta kerül.
A tetejét csokimázzal vonjuk be. Ehhez a hozzávalókat 2 evőkanál vízzel folyós állapotig melegítjük, kicsit kihűtjük, majd a tészta tetejére öntjük.
Szakallas Petra receptje.