Hétköznapi túrós poginak indult, ám egyszerűen nem kaptam sehol túrót – ilyenek ezek a skóciai kis falusi élelmiszerboltok… 😉 Márpedig pogit mindenképpen süti akartam, ezért voltam kénytelen a hozzá legjobban hasonlító anyagot venni: ricottát. Egyébként amilyen finom lett, legközelebb bármilyen krémsajtból is tervezem, nincs akadály, mindenképpen isteni, könnyű és főleg nagyon egyszerű!
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg ricotta (vagy dobozos krémes túró)
- 1 bő teáskanál só
A lisztet elkevertem a sóval, elmorzsoltam a szobahőmérsékletű vajjal, majd hozzáadtam a ricottát, és egy jó kis tésztává összedolgoztam. Ragacsos volt, de nem baj. Folpackba csomagolva hűtőbe tettem éjszakára. Másnap lisztezett munkalapon kinyújtottam, tojással lekentem, virágformával kiszúrtam, és mindegyik közepébe kevés lenmagot szórtam. 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Szép ajándék lett, örültek neki! 😉
Szabókiné Jung Andrea receptje.