- 55 dkg piros ribizli
- 60 dkg őszibarack
- 1 citrom
- 1 kg befőzési cukor/zseléfix
A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük, leszemezzük. A barackokat néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk héjukat. Kivesszük a magokat, a gyümölcshúst felkockázzuk. Mindkét gyümölcsből lemérünk 50-50 dkg-ot. A citromot alaposan megmossuk, megtöröljük, levágunk egy darab citromhéjat. A ribizlit, a barackot, a citromhéjat, a befőzési cukrot egy nagy lábasba tesszük, jól összekeverjük, 3-4 órát állni hagyjuk. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, 4 percig rotyogtatjuk. Kivesszük a citromhéjat, a forró dzsemet üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, néhány percre fejtetőre állítjuk.