Tészta:
- 8 tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 2 felvert tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1 teáskanál étkezési zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 dl víz
- 6 tojásfehérje
A tészta hozzávalóiból egy közepes méretű tepsiben piskótát sütünk, majd két lappá vágjuk. A krémhez először 2 dl vízben csomómentesre kikeverjük a 2 csomag vaníliás pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal. Még 2 dl vizet öntve hozzá üvegesre főzzük. Felverjük a 6 tojásfehérjét. A megfőtt pudingot a tűzről levéve, lassan adagolva hozzáöntjük a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan elkeverjük benne. Végül a kész krémmel megkenjük az egyik piskótát, majd ráborítjuk a másik lapot. Meg lehet porcukorral szórni. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, és ott is tároljuk.
Nagyon finom és gyorsan el lehet készíteni.
Fábiánné Erzsi receptje.