- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 4 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 25 dkg fagyasztott margarin
A tetejére:
- reszelt sajt, de el is maradhat
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel, a felvert tojást felével összedolgozzuk. A tojás másik felével majd sütés előtt kenjük meg a tészta tetejét. Cipót formálunk belőle, téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük, de kb. 3 cm távolságra, mert úgy megnőnek, hogy akár dőlhetnek is. Ezért hívjuk részegesnek.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!