A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 25-30 dkg reszelt sárgarépa
- 1,5 dl étolaj
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kis fahéj
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál rumaroma
A tetejére:
- reszelt csokoládé
A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjékből habot verünk, majd óvatosan a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra kikavarjuk. Hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint rummal ízesítjük, majd habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémbe forgatjuk. A krémet rákenjük a lapra, majd csokoládét reszelünk rá díszítésként.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.