Nem csak húsvétkor finom! 😉
- 50 dkg sárgarépa
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg mazsola
A répát megtisztítjuk, és finomra lereszeljük. A mazsolát leforrázzuk, és alaposan lecsöpögtetjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót és a szódabikarbónát elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket, a mézet, az olvasztott vajat, a mazsolát és a reszelt répát. Kivajazott, liszttel meghintett tortaformába (én 26 cm átmérőjűvel dolgozom) öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl!
Boribonka receptje.