- 5 db tojás
- 20 dkg nádcukor
- 30 dkg reszelt sárgarépa
- 20 dkg darált dió
- 18 dkg kukoricaliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs lereszelt héja
- 1/2 narancs kifacsart leve
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1/2 kiskanál őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- őrölt gyömbér
A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd a többi hozzávalót fokozatosan hozzáadjuk és egynemű masszává keverjük. Attól függően, hogy tepsiben, tortaformában szeretnénk sütni, sütőpapírral bélelt vagy vajjal / ebben az esetben laktózmentes/ és liszttel megszórt sütőformába öntjük a masszát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Kihűtjük. Én baracklekvárral kentem meg a tetejét egy kicsit és szórócukorkával díszítettem.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!