Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1,5 dl étolaj
- 1 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
Tölteték:
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- mazsola
Felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Fél órát kelesztjük, majd egy terítőn lassan kézzel szétnyújtjuk. Meglocsoljuk a tojásos-cukros tejföllel, és megszórjuk mazsolával. A tésztát a terítő segítségével alulról felfelé és föntről lefelé elkezdjük sodorni úgy, hogy a két sodrás középen találkozzon. Középen elvágjuk a tésztát. Tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük tojással. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Nagyon finom!!
Mészáros Jánosné Éva receptje.