- 3 tojássárgáját
- 1 egész tojást
- 15 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk
- 1 tojásnyi zsírt
- 3 evőkanál tejfölt
- 2,5 dl meleg mézet
- 2 dkg fahéjat (vagy mézeskalács fűszerkeveréket)
- 2 kávéskanál szódabikarbónát és
- 60 dkg lisztet (40 dkg finomliszt, 20 dkg rozsliszt)
Jól összedolgozzuk, 12 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ezután kb 0,5-1 cm vastagra sodorjuk, kiszaggatjuk és 180°C-on 8-10 percig sütjük. Még melegen a mázba forgatjuk.
Máz:
- 3 tojásfehérjét
- 25 dkg porcukorral
- 2 evőkanál ecettel (vagy citromlével) habosra keverünk
Isteni finom és azonnal fogyasztható. Ez valóban egy nagyon régi recept!
Judit Réti Andrásné receptje.