Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 15 dkg kristálycukor
- 3 dkg búzadara
- 2 tojássárgája
- 1 dl tejföl
Tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon félig megsütjük, ez körülbelül 15-20 perc. Ezután jön rá a töltelék. Összekeverjük a túrót a kristálycukorral, a búzadarával, a tojássárgájával és a tejföllel, majd ezt a félig megsült tésztára kenjük. A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a túróra simítjuk, majd tovább sütjük a tésztát még egy 20-25 percig, sütőtől függően.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!