Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojássárgája
- kevés tejföl
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl tejföl
Krém, hab és díszítés:
- 1 csomag krémes por
- habtejszín
- csokoládédara
A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk. A töltelékhez a 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, tejföllel és a túróval. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a töltelékbe lazán beleforgatjuk.
A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, ráhalmozzuk a tölteléket, és ráhelyezzük a másik lapot. Megsütjük. Ha kész van, kihűtjük. Krémesporból a tasakon található előírás szerint elkészítjük a krémet, és a tésztára kenjük. Tetejére tejszínhabot simítunk, majd megszórjuk csokidarával.
Molnár Andrea receptje.