Tészta:
- 12 tojásfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 12 tojássárgája
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 37 dkg margarin
- 25-30 dkg porcukor
- vanília aroma
A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, a tészta egy harmadát rákenjük, majd a kikevert tésztából 150°C-on három lapot sütünk. Nagyon ne barnuljanak meg a lapok. A krémhez a tojássárgáját a pudingporral és egy kevés tejjel jól kikeverjük, majd a felforralt tejhez öntjük. Folyamatos keveréssel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tojás-puding főzetet, a vanília aromát, végül az egészet egy sima, könnyű krémmé dolgozzuk össze. A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére is hagyunk belőle, majd kókuszreszelékkel megszórjuk. Mogyoróval díszítjük. A receptötlet innen származik.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!