Tészta:
- 3 csomag puncs pudingpor
- 1 csomag vanília pudingpor
- 6 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 púpozott evőkanál liszt
Krém:
- 1 tojás
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
Tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- csokireszelék
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverjük, egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját, majd a pudingokat, a lisztet a sütőporral, és mint a piskótát, úgy sütjük. A krémhez simára keverjük tojást, a sárgákat, a vaníliás cukrot, a lisztet a tejjel, és mindezt sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük az előre kikevert cukros vajjal. Tetejére a tojásfehérjét cukorral gőz fölött felverjük, ha kihűlt, a krémre simítjuk, és csokit reszelünk rá.
Nagyon mutatós a rózsaszínű tésztán a sárga krém, rajta a fehér hab. Csoki helyett színes tortadara is jól mutat a tetején.
Csikós Pálné Marika receptje.