A lapokhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 5 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- kevés tejföl
A középső laphoz:
- 6 tojás
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg liszt
- 1 kávéskanál őrölt kávé
- 1 kávéskanál kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag rumpuncs pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 teáskanál olaj
Először a két lapot sütjük meg 25 × 39 cm-es tepsi hátoldalán. A 10 dkg porcukrot a 2 tojássárgájával habosra keverjük, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Kivajazott tepsi hátoldalán 180°C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük.
A középső tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos habverővel 8 perc alatt, majd a többi hozzávalókat is hozzákeverjük. Ugyanakkora méretű tepsiben 180°C-on megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A kihabosított vajjal jól kikeverjük. Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rá a középső tésztalap, erre ismét krém, majd befedjük a második lappal. Csokimázzal bevonjuk, amit mikróban felolvasztunk. Alul az étcsokoládét simítunk rá, majd a fehér csokoládét hosszában, csíkokban rácsurgatjuk. Egy vékony, hegyes kés segítségével mintákat rajzolunk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!