- 1 vékony tortalap
- 2 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1-1 tasak málnaízű pudingpor és piros tortazselé
- 2 evőkanál cukor
- 3 dl tejszín
- 1 teáskanál zselatinpor
- 40 dkg málna
A krémhez a pudingbort a tojássárgákkal, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűz fölött sűrű krémmé főzzük. A krémet hűlni hagyjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint fél dl vízben elkeverjük, és kis lángon melegítve teljesen feloldjuk. A pudingos krémbe beleforgatjuk a tejszínhabot, majd a zselatint. A tortalapot beletesszük egy kapcsos tortaformába, málnaszemeket rakunk rá, majd rásimítjuk a tejszínes krémet. A tortát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Utána a tetejét megrakjuk málnaszemekkel, és bevonjuk az elkészített piros tortazselével.
Kép forrása: MIndmegette