- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kg alma
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 7 dl tej
- 5 evőkanál cukor
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával. A tojásból, lisztből, sütőporból, cukorból, és a vízből a szokásos módon piskótatésztát kavarunk. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk, a tepsi alján elterítjük, és erre öntjük rá a piskótamasszát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből, az alma tetejére rákenjük a megfőzött pudingot, majd hűtőbe tesszük 1 órára. Ezután már fogyasztható is.
Ha váratlan vendég érkezik, hamar elkészíthető.
Dancsi Ildikó receptje.