Tészta:
- 110 g puha vaj
- 110 g kristálycukor
- 2 közepes tojás
- 110 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál citromlé
Csokikrém:
- 80 ml tejszín
- 175 g étcsokoládé
- 1,5 evőkanál vaj
Díszítés:
- tortadara
- 24 db fehér zselécukor, vagy kis fehér csokoládékorong a szemeknek
- olvasztott étcsokoládé a szemek megjelöléséhez
- medvecukor, vagy bármilyen más hosszú gumicukor a lábaknak
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Papírkosárkákkal béleljünk ki egy 12 részes muffinsütőt. Verjük fel a vajat a cukorral világos krémmé. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, jól keverjük ki, majd óvatosan forgassuk bele a sütőporos lisztet. Dolgozzuk ki sima, csomómentes tésztává, végül adjuk hozzá a citromlét is. Az így elkészült masszát töltsük a formába és süssük kb. 15 percig, amíg tapintásra rugalmas és szép világos aranyszínű lesz. Ha kész, vegyük ki a sütőből és tegyük át rácsra teljesen kihűlni.
A krémhez tegyük fel a tejszínt melegedni, de éppen csak forraljuk fel. Vegyük le a tűzről és tördeljük bele a csokoládét. Fakanállal addig kevergessük amíg sima, egynemű krémet kapunk. Ekkor apránként adjuk hozzá a vajat, és keverjük tovább, amíg szép fényes csokikrémmé válik. Tegyük félre hűlni, sűrűsödni egy kicsit.
Amikor a tészta és a krém is kihűlt, elkezdhetjük a díszítést. Kenjünk krémet mindegyik muffin tetejére, majd szórjuk meg jó bőven tortadarával. Helyezzük rá a szemeket (amelyeket olvasztott csokipöttyel előkészítettünk már). Hurkapálcikával, vagy bármilyen más megfelelő méretű eszközzel szúrjuk ki a lábak helyét, vágjuk méretre a medvecukrot, majd tegyünk mindegyikbe 8-8 póklábat.
Sok sikert kívánok mindenkinek! 😀
Szabókiné Jung Andrea receptje.