Réti Andrásné Judit is elkészítette, íme az ő ínycsiklandozó fotója róla:
A tésztához:
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 5 dkg élesztő
- 4 evőkanál étolaj
- 30 dkg liszt
A töltelékhez:
- apróra vágott sonka
- 1 doboz kukorica
- ketchup
- 1 csomag pizza fűszerkeverék
- kb. 30 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos tejben, cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival együtt sima, csomómentes tésztává dolgozzuk, és kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Apró cipókat szaggatunk belőle, amiket kinyújtunk.
Az apróra vágott sonkát, konzerv kukoricát ketchuppal, pizza-fűszerkeverékkel ízesítjük, ezt rakjuk a kiszaggatott tészták közepére, és reszelt sajtot szórunk rá. Ezután összefogjuk a tészták 2-2 szemközti oldalát, így helyezzük muffin sütőformába, majd kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ez az adag pontosan 14 db muffin elkészítéséhez elegendő.
Mészáros Jánosné Éva receptje.