A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 csapott kávéskanál só
- 2 tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:
- 1 kis doboz paradicsomkonzerv
- 2 cl olívaolaj
- pici oregáno
- pici metélőhagyma
- pici petrezselyemzöld (a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben adagoljuk, szárított fűszereket használtam)
- só
- őrölt bors
- 15 dkg trappista sajt (reszelve)
A kiflik kenéséhez:
- 1 felvert tojásfehérje
Az élesztőt 1 dl langyosra melegített, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadunk 1 egész tojást és egy sárgáját. A megkelt élesztővel és a megmaradt langyos tejjel jól kidagasztjuk, a végén pedig az olajjal addig dagasztjuk, míg a kelesztőtálunk falától el nem válik a tészta. A kelesztőtál fedelét rátesszük és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 2 cipót formázunk belőle. Kerekre, 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 8 cikkre vágjuk.
A tölteléket összekeverjük – a sajt kivételével – és minden cikket lekenünk. Ezután sajttal megszórjuk, és kifli alakúra felsodorjuk. A másik cipónál is így járunk el. 180°C-ra előmelegített sütőben, vajjal lekent sütőlemezre sorakoztatva, felvert tojásfehérjével lekenve, a kifliket megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!