A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 4 evőkanál étolaj
- pici só
- 5 dkg élesztő
- tej, cukor
A pizzakrémhez:
- fokhagyma
- vöröshagyma
- olaj
- paradicsompüré
- pizza fűszerkeverék
- sonka
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókkal összedolgozzuk, majd kelesztőtálban megkelesztjük. Mikor megkelt a tésztánk, akkor kinyújtjuk. A pizzakrémhez fokhagymát, hagymát kevés olajon megpirítunk. Paradicsompürével, kevés vízzel felengedjük. Ízesítjük pizza fűszerkeverékkel. Megkenjük a tésztát, majd megszórjuk felkockázott sonkával. Feltekerjük. Ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, majd sajttal megszórjuk a tetejét. Sütőben szép ropogósra megsütjük.
Molnár Andrea receptje.