- 3 dl tej
- pici cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl langyos étolaj
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál só
Az élesztőt a langyos cukrozott tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a tésztát jól összedolgozzuk. Kelesztjük egy fél órát. A tésztát két részre osztjuk, és az egyiket lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel vagy paradicsomos pizzaszósszal megkenjük, és feltétet teszünk rá. Bejgli módjára feltekerjük, majd olajozott tepsibe tesszük. A másik tésztát is hasonló módon készítjük el. Tetejüket tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon 40-45 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom!!! Tettem bele fokhagymás tejfölt, sonkát, kukoricát, ananászt és sajtot. Én így szeretem, de ízlés szerint bármivel lehet úgymond tölteni.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!