Piskóta:
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 6 evőkanál víz
- 24 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Lap:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 3 evőkanál liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
- 6 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál Nescafé
- 3 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg vaj
Grillázs:
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg apróra vágott dió
A 6 tojásból piskótát készítek: a cukrot és a 6 tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verem, 6 evőkanál vizet adok hozzá, majd egyenként a tojások sárgáját és a sütőporos lisztet. Mérsékelt tűzőn megsütöm. A lap hozzávalóiból azt is elkészítem. Miután a krémet is kikavartam, a háromnegyed részét rákenem a piskótára, a lappal befedem, majd a maradék krémmel bevonom a tetejét. A grillázs elkészítéséhez a diót a cukorral megpergelem, vizes lapítóra borítom, és ha meghűlt, összetöröm, majd a tészta tetejére szórom.
Nagyon finom, mutatós sütemény. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Madarász Borsos Magdolna receptje.