- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor
6 tojásfehérjét kemény habbá verek egy csipet sóval, majd 6 evőkanál kristálycukorral fényesre. A habba belekeverem a tojások sárgáját, végül 6 evőkanál lisztet. Ha a lisztbe keverek 1 késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport, még lazább lesz.
Mindezt robotgéppel teszem, csak a lisztnél kapcsolok a legkisebb fokozatra. A tésztát a sütőpapírra simítom, és kisütöm. Ne szárítsuk ki, mert akkor törik! Sülés után még forrón, a papír és konyharuha segítségével feltekerem, és így hagyom kihűlni. Óvatosan kitekerem, majd megkenem lekvárral. Újra feltekerem, megszórom porcukorral, és lehet szeletelni.
Gulyás Istvánné receptje.