A tésztához:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél dl víz
- fél dl étolaj
A krémhez:
- 5 dl 20%-os tejföl
- 5 dl habtejszín
- 1 zselatinlap
- 2 citrom leve
- cukor ízlés szerint
- 2 csomag málnás piskótakorong (tallér)
A tetejére:
- színes cukorkák
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verem. A tojások sárgáját a liszt és sütőpor kivételével a többi hozzávalóval habosra kikeverem. A két masszát óvatosan összeforgatom, hogy a hab ne essen össze. Hozzáadom a sütőporos lisztet, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra kenem és 170°C-on megsütöm. Amikor kihűlt, kettévágom.
A krémhez a tejfölt a citrommal és cukorral összekeverem. A lapzselatint 2 evőkanál langyos vízben feloldom és a tejfölhöz keverem. Egy negyed órát hidegre teszem. A tejszínt kemény habbá verem, majd a már kicsit megdermedt tejföllel összekeverem. Egy lapot megkenek a krém 1/3 részével, erre a krémre kerülnek a piskótakorongok, rá ismételten a krém 1/3 része, majd beborítom a másik tésztalappal, és végül erre simítom a megmaradt krémet. A csokoládét a margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom, és a tetejét feldíszítem. Színes cukorkákkal is lehet színesíteni.
Domján Mária receptje.