A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 25 dkg margarin
- 4 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
A tetejére:
- 1 tojás
- kevés reszelt sajt
A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, majd belekeverjük az élesztőt, és mindent hozzáadunk a liszthez. Átgyúrjuk és hagyjuk kelni kb. 1-2 órahosszát. Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra és kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 220°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Sándor Zsuzsa receptje.