- 5 dkg élesztő
- 2 dl cukros tej
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
A lisztel a margarinnal elmorzsoljuk, a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Beletesszük a tojássárgáját, a túrót és a tejfölt, majd sima tésztává kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük, ujjnyi vastagra kisodorjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd pihentetjük. Ha megkelt, tojásfehérjével megkenjük és sajtot reszelünk rá. Elöl melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nagyon kiadós pogácsa, érdemes kipróbálni. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Gy. Zsuzsa receptje.