Barna tészta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 1 evőkanál liszt
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
Világos tészta:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
Krém:
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor + kakaópor
A barna tésztához a 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós-lisztes-szódabikarbónás keveréket, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját. Sütőpapíros tepsiben megsütjük. A kisült, még meleg tésztát hosszában kettéhajtjuk, úgy hagyjuk kihűlni.
A világos tésztához a 3 tojásfehérjét habbá verjük, beleteszünk 6 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, majd 7 dkg lisztet, késhegynyi sütőporral elkeverve. Vékony lapot sütünk belőle.
Megfőzzük a krémnek a lisztes tejet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főtt krémet.
A barna tésztát kiterítjük, rákenjük a krém felét. A másik felébe kakaóport keverünk, és rákenjük a fehér krémre. A világos piskótából levágunk egy csíkot a barna tészta felének megfelelően, a krémre helyezzük és félbehatjuk a sütit. Lehűtjük, szeleteljük, porcukrozzuk.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!