- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg szilvalekvár
- 1 evőkanál porcukor
- 3 dl olaj
- só
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatunk. Belekeverjük a lisztet, az olvasztott vajat, a tojást, kevés sót, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. 40 percnyi kelesztés után lisztezett deszkán a tésztát kb. 5 cm átmérőjű rúd alakúra formázzuk, majd tojásnagyságú adagokra osztjuk. A kis tésztacipókat ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Felét szilvalekvárral megkenjük, ráhajtjuk a másik felét, és széleit körbenyomkodjuk. Kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. Porcukorral megintve tálaljuk.