Tészta:
- 1 kg liszt
- 42 g élesztő
- ½ dl olaj
- pici só
- 3 evőkanál porcukor
- 6-7 dl langyos tej
Töltelék:
- ½ kg túró
- 1 tojás
- 8-10 evőkanál kristálycukor
- mazsolaszőlő
Tupperware típusú gyors-kelesztő tálba dagasztom a tésztát. Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos cukros tejben, majd a lisztre öntöm. Só, porcukor hozzáadásával, langyos tejjel, és olajjal dagasztok félkemény tésztát. A kelesztőtálat jól lezárom, kiengedem a levegőt belőle és meleg vizes tálba rakom. Amikor pukkan egyet a teteje a tálnak, kinyitom azt, és visszadagasztom. Ezt háromszor megismétlem. Negyedjére kiöntöm a tésztát a deszkára és elosztom két felé. Átgyúrom és hagyom kelni körülbelül 15 percig, majd kinyújtom és kockára vágom. Összekeverem a krém hozzávalóit és rákanalazom a kockákra, majd a sarkainál összefogom és kiolajozott tepsibe teszem . A tetejét megkenem vékonyan olajjal, és a tepsiben is hagyom kelni körülbelül 20-30 percig. Előmelegített sütőben 200 °C-on kezdem sütni, amíg pirulni kezd, majd leveszem a hőfokot 180 °C-ra, és így 30-35 percig sütöm. Amikor kiveszem a sütőből, újra vékonyan megkenem olajjal.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.