- házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap
- 5 dl tej
- 10 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 tojássárgája
- negyed vaníliarúd
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl olaj
- só.
A réteslapokat nagytányér alakúra kiszúrjuk, serpenyőben, bő olajban kisütjük, majd kivesszük és lecsöpögtetjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a lisztet, és kevés hideg tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a maradék, forrásban levő tejet, és tűzre téve sűrű krémmé főzzük. Közben a reszelt csokoládét 2 dl tejben felolvasztjuk, belekeverjük a tojássárgáját, és felforraljuk. Vaníliával ízesítjük, és az előző krém negyedét belekeverve besűrítjük. Az így elkészített két krémmel felváltva megtöltjük a kisütött lapokat úgy, hogy felülre réteslap kerüljön. Sütőben átmelegítjük, tetejét vaníliás cukorral megszórjuk. Tálaláskor úgy szeleteljük, akár a tortát.