Papagájszeletet készítettem a minap, és mivel a leírás szerint a tésztát elfelezve két őzgerincformában kell sütni, csak az egyik felét töltöttem formába, a másikból inkább tarka mini tortákat kreáltam vajkrémmel és kis virágokkal díszítve. Az eredeti receptet ha elolvassátok, abból a mennyiségből nekem egy kisebb őzgerincfomába lett elegendő a tészta fele, illetve 9 db cupcake készülhetett emellett.
A tésztához a három különböző színű masszából felváltva kanalaztam a muffinformákba, 3/4-ig töltöttem őket, majd 170-180°C-on készre sütöttem (tűpróba!).
A díszítéshez:
- 85 g vaj
- 100 g porcukor
- színes szórócukrok
- ostyavirágok (dr. Oetker)
A vajkrémhez a szobahőmérsékletű lágy vajat keverjük ki jó habosra a porcukorral, majd nyomózsákba töltve ízlés szerint díszítsük ki a mini torták tetejét. Én ennek a mennyiségnek a duplájából készítettem a krémet, tehát 170 g vajból és 200 g porcukorból, de olyan sok lett, hogy még az őzgerincben sütött papagájszeletet is bevonhattam volna vele, szóval valószínűleg elegendő a fele mennyiség a 9 db-hoz. Aki viszont a teljes tésztából cupcake-et süt, készítsen inkább dupla mennyiségű krémet hozzá.
Sok sikert és jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.