- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- kakaópor
Az egész tojásokat a cukorral keverjük ki jó habosra, majd adjuk hozzá a lisztet illetve a sütőport. Ezután a megolvasztott margarint és a tejfölt keverjük a masszához. Alufóliával vagy sütőpapírral béleljünk ki 2 db őzgerincformát. A tésztát válasszuk háromfelé. Az egyikbe tegyük bele a pudingport, a másokhoz keverjünk pár evőkanál kakaóport, a harmadik felét pedig hagyjuk úgy, ahogy van. Az egyik őzgerincbe simítsunk először fehér, rózsaszín és végül barna masszát, majd a másik formába is ugyanígy töltsük bele a tésztákat. A süteményt 170-180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük (tűpróba!).
Szép színes lesz!
Szabókiné Jung Andrea: „Egy nagyon régi receptkönyvemből való ez a recept, és sok-sok éve szerepel már az oldalon, csak ezidáig nem volt róla kép, ezért gondoltam egyet és megsütöttem a minap. Mindent a leírás szerint készítettem, csupán a margarint helyettesítettem olvasztott vajjal. Nekem egy kisebb méretű hosszúkás formába lett elegendő a tészta fele, a másikból pedig vajkrémmel díszített, tarka mini torták (cupcake) készültek muffinformában.”