- 6 lapos réteslap
- 2 pohár kefir
- 3 tojás
- 3 kefires pohár cukor
- 3 kefires pohár búzadara
- 1/2 csomag sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 10 dkg meggy(befőtt)
A tetejére:
- 1 tojás és 1 dl tejföl keveréke
A nagy gáztepsit kiolajozzuk, és beleteszünk 3 réteg réteslapot. A hozzávalókat összekeverjük, majd a tepsibe öntjük. Megszórjuk meggyel, és a tetejére tesszük a megmaradt 3 réteslapot. Megkenjük a tejfölös tojással, végül magas hőfokon fél óra alatt készre sütjük.
Ezt a sütit a kedvenc receptújságomban olvastam, és azóta is rendszeresen megsütöm a családnak. Mi nagyon szeretjük, próbáljátok ki ti is!
Egri Diána receptje.