- 8 db palacsinta
- 2 dl túrókrém vagy sajtkrém
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- cukor
- friss gyümölcs vagy kompót apróra vágva
- folpack – kibélelni az őzgerincformát
Szokásos módon palacsintákat sütünk. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és kibéleljük palacsintával úgy, hogy a palacsinták széle túllógjon a forma oldalán. A házi mascarponét fellazítjuk 1 dl tejföllel, belereszeljük a citrom héját, megédesítjük, majd a felét rákenjük a palacsintákra. Erre kerülnek a gyümölcsök (legutóbb lehéjazott, apróra vágott szilvával szórtam meg) és ráterítem a krém másik felét. Visszahajtogatom a palacsinták széleit (befedem a krémet), és hidegre teszem éjszakára. Másnap kiborítom, lehúzom a fóliát, tálra borítom és felszeletelem.
Kiadós, gyors és különleges. A tölteléket ízlés szerint lehet variálni.
Zsóka receptje.