- 60 dkg őszibarack
- 4 lap kész piskótatészta
- 6 dkg liszt
- fél liter tej
- 2 dl tejszín
- 6 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 rúd vanília
- porcukor
A barackot kimagozom, pár percre forró vízbe mártom, lehúzom a héját, és hosszúkás darabokra vágom. A cukrot habosra verem a tojássárgájával, hozzáadom a lisztet és a vaníliarúd kikapart belsejét, aztán jöhet a langyos tej is, végül az egészet elkezdem főzni. Amikor besűrűsödik, hűlni hagyom. A kész tésztalapokat megkenem vajjal, egymásra teszek kettőt, és ezzel bélelem ki a sütőformát, majd 200°C-os sütőbe tolom 5 percre. Ugyanígy teszek a másik két lappal is. A tejszínt habbá verem, és elkeverem a már elkészített krémmel. A ropogós tésztát egy tálra helyezem, megkenem a tejszínes töltelékkel, beborítom barackkal, majd jöhet a következő réteg piskóta és töltelék. Ha kész, alaposan megszórom porcukorral.
Kovácsné Pozsár Mónika receptje.